ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δίχως… λευκό καπνό διεξήχθη και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας,όπως αναμενόταν δεν κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία των 200 βουλευτών.
Συγκεκριμένα, από τους 300 βουλευτές, 160 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Κώστα Τασούλα, 34 ψήφισαν τον Τάσο Γιαννίτση, 40 υπέρ της Λούκας Κατσέλη, 14 ψήφισαν τον Κωνσταντίνο Κυριακού και 52 δήλωσαν «παρών».
Στις 6 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί θα γίνει η τρίτη ψηφοφορία.
Στην πρώτη ψηφοφορία, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 25 Ιανουαρίου, πρώτος σε ψήφους ανεδείχθη ο προτεινόμενος από τη ΝΔ, τέως πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με 160 ψήφους. Ακολούθησαν, η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Λούκα Κατσέλη με 40 ψήφους, ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης με 34 ψήφους και ο προτεινόμενος από την ΚΟ της «Νίκης» Κώστα Κυριακού με 14 ψήφους.
Κατεγράφησαν, επίσης, 49 «παρών», ενώ τρεις βουλευτές απουσίαζαν.
Διαβάστε επίσης:
Δυναμική είσοδος του Χάρη Καρώνη σε δάνεια και καταθέσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανταγωνιστικότητα, άμυνα και ευρωπαϊκή ανεξαρτησία στο επίκεντρο της ομιλίας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο State of the Union
- Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει το κλείσιμο του Κέντρου Κένεντι
- Τραγωδία στο Λος Άντζελες: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι μετά από συντριβή ελικοπτέρου – Κάλυπταν θανατηφόρο τροχαίο
- Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι γιατροί για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.