ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Έκλεισαν οι κάλπες, μόνο όπου υπάρχει ουρά θα μείνουν ανοιχτές
Στο 74,88%% των εκλογικών τμημάτων ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, εμφανιζόταν να παίρνει το 37,3%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν στο 27,72% και ο Ανδρέας Λοβέρδος στο 25,76%, με τη διαφορά ανάμεσα στους δύο να είναι στις 4.000 ψήφους.
Ο Χάρης Καστανίδης συγκέντρωσε ποσοστό 3,13%, ο Παύλος Χρηστίδης 3,23% και ο Παύλος Γερουλάνος 2,83%.
Όλοι συμφώνησαν ότι ήταν μια καθοριστική στιγμή για την Κεντροαριστερά. Το πλήθος που έσπευσε στις κάλπες, εν μέσω πανδημίας, για να εκλέξει τον επόμενο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο ξεπέρασε αυτό των εκλογών του 2017 —όταν στη διαδικασία συμμετείχαν δύο κοινοβουλευτικά κόμματα— αλλά θεωρήθηκε ικανό να προικίσει τον νέο Πρόεδρο με μια επιταγή αλλαγής του πολιτικού χάρτη. Το ποιος θα είναι αυτός θα το μάθουμε το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου.
Τα πρώτα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά ότι επρόκειτο για μια μάχη μεταξύ τριών.
Σε ποσοστό ενσωμάτωσης 40,55% εκλογικών τμημάτων, με την υποσημείωση ότι πρόκειται για τμήματα της περιφέρειας (ποσοστό ενσωμάτωσης μόλις 3% για την Αττική και ενσωμάτωση 15% των ψήφων), τα αποτελέσματα έδιναν στον Νίκο Ανδρουλάκη ένα σημαντικό προβάδισμα, με τη δεύτερη θέση να παίζεται μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου.
Οι τρεις υποψήφιοι ετοιμάζονται να κάνουν τις δηλώσεις τους.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:
Διαβάστε επίσης:
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Tι λένε οι έως τώρα μετρήσεις
Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Έκλεισαν οι κάλπες, μόνο όπου υπάρχει ουρά θα μείνουν ανοιχτές
Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ από τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες της χώρας μας, να πάρουν την υποψηφιότητα μου στα χέρια τους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι είναι το σύνδρομο road rage, που έχουν πολλοί οδηγοί – Δύο ειδικοί ψυχικής υγείας εξηγούν
- Ντορίνα Παπαλιού: Με τη «Φωνή στα χέρια της» πάει στο Public
- Ιδιωτικά σχολεία και homeschooling: Καταγγελίες για αμφιλεγόμενες πρακτικές – Ποια σχολεία συμμετέχουν
- Αμερικάνικη… απόβαση 250 εκατ. ευρώ στη Λισσαβώνα για το 70% της Μπενφίκα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.