• Πολιτική

    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πρώτος με διαφορά ο Ανδρουλάκης, μάχη για τη 2η θέση μεταξύ Παπανδρέου και Λοβέρδου

    • NewsRoom
    ΚΙΝΑΛ

    Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης


    Στο 74,88%% των εκλογικών τμημάτων ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, εμφανιζόταν να παίρνει το 37,3%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν στο 27,72% και ο Ανδρέας Λοβέρδος στο 25,76%, με τη διαφορά ανάμεσα στους δύο να είναι στις 4.000 ψήφους.

    Ο Χάρης Καστανίδης συγκέντρωσε ποσοστό 3,13%, ο Παύλος Χρηστίδης 3,23% και ο Παύλος Γερουλάνος 2,83%.

    Όλοι συμφώνησαν ότι ήταν μια καθοριστική στιγμή για την Κεντροαριστερά. Το πλήθος που έσπευσε στις κάλπες, εν μέσω πανδημίας, για να εκλέξει τον επόμενο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο ξεπέρασε αυτό των εκλογών του 2017 —όταν στη διαδικασία συμμετείχαν δύο κοινοβουλευτικά κόμματα— αλλά θεωρήθηκε ικανό να προικίσει τον νέο Πρόεδρο με μια επιταγή αλλαγής του πολιτικού χάρτη. Το ποιος θα είναι αυτός θα το μάθουμε το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου.

    Τα πρώτα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά ότι επρόκειτο για μια μάχη μεταξύ τριών.

    Σε ποσοστό ενσωμάτωσης 40,55% εκλογικών τμημάτων, με την υποσημείωση ότι πρόκειται για τμήματα της περιφέρειας (ποσοστό ενσωμάτωσης μόλις 3% για την Αττική και ενσωμάτωση 15% των ψήφων), τα αποτελέσματα έδιναν στον Νίκο Ανδρουλάκη ένα σημαντικό προβάδισμα, με τη δεύτερη θέση να παίζεται μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

    Οι τρεις υποψήφιοι ετοιμάζονται να κάνουν τις δηλώσεις τους.

    Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Tι λένε οι έως τώρα μετρήσεις

    Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Έκλεισαν οι κάλπες, μόνο όπου υπάρχει ουρά θα μείνουν ανοιχτές

    Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ από τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες της χώρας μας, να πάρουν την υποψηφιότητα μου στα χέρια τους



    ΣΧΟΛΙΑ