• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Εκλογές από τον Απρίλιο και μετά – Τι αποφασίστηκε στην κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Όλο το παρασκήνιο

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ούτε στους πολύ στενούς του συνεργάτες δεν άνοιξε ο Πρωθυπουργός τα χαρτιά του, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, αναφορικά με τις τελικές του αποφάσεις για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, περιοριζόμενος στο «από τον Απρίλιο και μετά, μια Κυριακή πάνω μια κάτω δεν έχει σημασία», που είχε εκπέμψει προσφάτως.

    Ωστόσο, στη συγκεκριμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών τα οποία διαδραματίζουν ρόλο στην σύνταξη του προγράμματος (Χάρης Θεοχάρης), των ψηφοδελτίων (Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης), την επικοινωνιακή εκστρατεία (Κύρα Κάπη, Δ. Τσιόδρας, Ερικ Πάρκς, Νίκος Ρωμανός), και των Υπουργών Επικρατείας (Γεραπετρίτης, Σκέρτσος) αποφασίστηκε:

    • Η κατάρτιση προγράμματος περιοδειών του Πρωθυπουργού, των υπουργών και των κομματικών στελεχών σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα.
    • Ο απολογισμός και η προβολή του κυβερνητικού έργου ανα τομέα, «ώστε όλο αυτό το έργο που έχει παραχθεί να μην χαθεί στην αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου», με έμφαση στην προβολή των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, των έργων που έχουν γίνει κι αυτών που έχουν σχεδιαστεί.
    • Βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη 4ετία με έμφαση στην αύξηση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα περαιτέρω βελτίωσης της οικονομίας.
    • Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και τα νομοσχέδια που επεξεργάζονται τα υπουργεία.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «ο Πρωθυπουργός είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά».

    Διαβάστε επίσης:

    ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Θέμης Χειμάρας

    Στη Γαύδο για τα Θεοφάνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης



    ΣΧΟΛΙΑ