• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση για σκληρή δουλειά και μεταρρυθμίσεις – Τι είπε στην ΠτΔ

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ - Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ – Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στις εκλογές της Κυριακής βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα σκληρής δουλειάς που ξεκινά από σήμερα για την νέα κυβέρνηση, δεσμευόμενος ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

    «Είναι ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνω αυτή την εντολή για να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας», υπογράμμισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως νιώθει «βαριά την ευθύνη στους ώμους του», υπενθύμισε ότι εξαρχής είχε θέσει ως στόχο την σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης και δεσμεύθηκε εκ νέου για τη δρομολογηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

    «Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και έμπρακτου αποτελσμάτος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Διεμήνυσε δε, με νόημα, πως η δημοκρατία μας είναι ώριμη να χειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις και χαρακτήρισε την οκτακομματική Βουλή «επιθανάτιο ρόγχο» της απλής αναλογικής.

    Η κ. Σακελλαροπούλου, τόνισε από την πλευρά της, πως «η δημοκρατία μας απεδείχθη ανθεκτική» και ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη «καλή δουλειά».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός στη 1 μετά το μεσημέρι και αργότερα, μέσα στην ημέρα, να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

    Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, το πρωί, ενώ την Τετάρτη αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, καθώς ο πρωθυπουργός την Πέμπτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

    Εκλογές 2023: Στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κωνσταντίνος Τασούλας για τα επίσημα αποτελέσματα



    ΣΧΟΛΙΑ