• Πολιτική

    Ο Ιωάννης Σαρμάς νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός – Στις 25 Ιουνίου νέες εκλογές

    • NewsRoom
    Ιωάννης Σαρμάς

    Ιωάννης Σαρμάς


    Ο Ιωάννης Σαρμάς νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

    Προηγήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που επανεξελέγησαν, δηλαδή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

    Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε διάρκεια σχεδόν μισής ώρας οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

    Η άφιξη των πολιτικών αρχηγών

    Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν λίγο πριν τις 11:00 και μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

    Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

    Αλέξης Τσίπρας
    Αλέξης Τσίπρας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος αντάλλαξε χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα πριν να πάρει τη θέση του στο τραπέζι.

    Τρίτος προσήλθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο συνόδευαν ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής επικρατείας, Δημήτρης Μάντζος, και η διευθύντρια του γραφείου τύπου του, Στεφανία Μουρελάτου. Ο κ. Ανδρουλάκης πριν να πάρει τη θέση του είχε χειραψία τόσο με τον κ. Βελόπουλο όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Στη συνέχεια έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του, τον Δημήτρη Τσιόδρα και την Κύρα Κάπη, ο οποίος χαιρέτισε με χειραψία τους άλλους τρεις αρχηγούς που ήταν ήδη εκεί.

    Κυριάκος Μητσοτάκης
    Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς προσήλθε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Μετά τη άφιξη όλων των πολιτκών αρχηγών στην αίθουσα της σύσκεψης προσήλθε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν χειραψίες τόσο μεταξύ τους όσο και με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν μπήκε τελευταία στην αίθουσα συσκέψεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιωάννης Σαρμάς: Ποιος είναι ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός

    Εκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – Εκλογές στις 25 Ιουνίου

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ