• Πολιτική

    Μεγάλα προβλήματα για χιλιάδες οδηγούς στην Αθηνών-Λαμίας λόγω χιονιά (video)

    • NewsRoom


    Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας έχει δημιουργήσει η σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων ωρών, με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί να έχουν εγκλωβιστεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

    Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε σε κυκλοφορία το ρεύμα προς Λαμία στην εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου, όπου είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, τα οποία είχαν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων.

    Ο δρόμος στο 126ου χλμ, μετά τα διόδια της Τραγάνας, άνοιξε λίγο μετά τις 17:30. Το πρόβλημα είχε ξεκινήσει όταν δίπλωσαν δύο νταλίκες, εγκλωβίζοντας και ένα τουριστικό λεωφορείο. Ωστόσο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ και χρειάζεται αρκετή ώρα να αποκατασταθεί η κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένης της εξόδου για τις γιορτές, όπως είπε.

    Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε, ότι η εταιρεία έχει κινητοποιήσει 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αντιμετωπίζει επιτόπου όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες.

    Μετά το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας λόγω της αδυναμίας μεγάλων φορτηγών να κινηθούν πάνω στο πυκνό στρώμα χιονιού, η Τροχαία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών στο ρεύμα προς Λαμία.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, διακόπτεται η κυκλοφορία των ιδιωτικής χρήσης φορτηγών οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

    Πριν προλάβει η αστυνομία να κλείσει την εθνική οδό και να διακόψει την κυκλοφορία έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα, οι οδηγοί που βρίσκονταν μέσα στο τμήμα της ΠΑΘΕ πριν και μετά τον κόμβο του Μαρτίνου εγκλωβίστηκαν με συνέπεια να παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Λαμία και με μεγάλη δυσκολία να γίνεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις 3.00 το μεσημέρι, όταν υπήρξε μεγάλης έντασης χιονόπτωση χωρίς να προλάβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού από το οδόστρωμα.

    Στην περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.

    Στο ρεύμα καθόδου από την Λαμία προς την Αθήνα εγκλωβίστηκαν ΙΧ σε ένα μήκος 3 χιλ μετά τα διόδια της Τραγάνας, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία στα διόδια και δεν επέτρεπε την διέλευση. Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα καθώς το τελευταίο 15λεπτο υπάρχει ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Διακοπή της κυκλοφορίας από την αστυνομία έχουμε και στο δρόμο Λαμία-Καρπενησίου, στο 48ο χιλιόμετρο, καθώς η έντονη χιονόπτωση που υπάρχει στην περιοχή δεν επιτρέπει στα εκχιονιστικά να διατηρήσουν καθαρό το οδόστρωμα. Έτσι μπροστά στον κίνδυνο να εγκλωβιστούν οι οδηγοί στα χιόνια, που ξεπερνούν τα 50 εκατοστά, διεκόπη η κυκλοφορία και θα επιτραπεί όταν μπορέσουν οι οδηγοί να κινηθούν με ασφάλεια. Ήδη στην περιοχή βρίσκονται πάνω από 100 ΙΧ με κατεύθυνση το Καρπενήσι, ενώ η κίνηση από την Λαμία προς Καρπενήσι είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

    Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό.

    https://youtu.be/LKN6NJ-DS30

    Προβλήματα και στην Αχαϊα

    Ισχυρή χιονοθύελλα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Αχαΐας. Πολλά οχήματα βρίσκονται ακινητοποιημένα και περιμένουν τα εκχιονιστικά να ανοίξουν το δρόμο.

    Λόγω της κακοκαιρίας, πολλά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί. Σύμφωνα με το tempo24.gr, ένα λεωφορείο με 34 επιβάτες βρίσκεται ακινητοποιημένο για περισσότερες από δύο ώρες.

    Το λεωφορείο δεν μπορεί να κινηθεί προς τα Καλάβρυτα. Οι εγκλωβισμένοι αναμένεται να μεταφερθούν στην πόλη με 4Χ4 που έχουν ξεκινήσει από τα Καλάβρυτα.

    Παράλληλα, στο δρόμο Πούντας Καλαβρύτων σημειώθηκε σύγκρουση οχημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ