• Πολιτική

    Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στην Αθήνα το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης- Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι

    Κυριάκος Μητσοτάκης- Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι


    Την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση των σχέσεων Ε.Ε- Αιγύπτου σε Συνολική και Στρατηγική συνεργασία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στο Κάιρο.

    Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στο Κάιρο μαζί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τέσσερις ακόμη Ευρωπαίους ηγέτες, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

    Κατά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός διάδρομος από την Λιβύη προς την Κρήτη.

    Συνάντηση Μητσοτάκη-Αλ Σίσι: Επιβεβαιώθηκε η απόφαση αναβάθμισης της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του για το επίπεδο των διμερών σχέσεων και για την ενεργειακή συνεργασία με έμφαση στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY Interconnector.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η απόφαση των δύο ηγετών να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν την στρατηγική σχέση των δύο χωρών με τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας- Αιγύπτου, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν το απόγευμα Κοινή Δήλωση για τη σύσταση του ΑΣΣ.

    Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα. Να σημειωθεί ότι η όαση της Σίβα έχει ξεχωριστή σημασία για τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας Αιγύπτου, καθώς εκεί βρίσκεται το μαντείο του Αμον Ρα το οποίο επισκέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ.

    Διαβάστε επίσης

    Κικίλιας: «H αντιπυρική περίοδος θα είναι μια δύσκολη μάχη»

    Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε δήθεν «πάρτι» σε Πανεπιστήμια να γίνονται γιορτές βίας

    ΠΑΣΟΚ κατά Κασσελάκη για τις επιχειρήσεις του

     



    ΣΧΟΛΙΑ