• Πολιτική

    Έφτασε στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο (video)


    Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Το αεροσκάφος που μετέφερε τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

    Τον κ. Πομπέο υποδέχθηκε ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας.

    Η επίσκεψη του κ. Πομπέο, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας,  συνδυάζεται με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Επικαιροποίησης της διμερούς αμυντικής συμφωνίας (Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας – Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ. Η Ελλάδα θα παρέχει στρατιωτικές διευκολύνσεις στις ΗΠΑ οι οποίες θα είναι όλες εντός ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Οι Αμερικανοί αποκτούν όλα όσα ήθελαν στη βάση της Σούδας, αλλά και διευκολύνσεις στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει σειρά συναντήσεων αύριο Σάββατο, ξεκινώντας στις 10.30 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Στις 11.25 , ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

    Στις 12:30, θα διεξαχθούν συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών με τον κ. Δένδια, οι οποίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προχωρήσουν σε δηλώσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ