• Πολιτική

    ΕΥΠ σε υπουργούς: «Προσέχετε τι λέτε στα κινητά σας!»

    • NewsRoom
    ΕΥΠ

    ΕΥΠ


    Το σήμα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) την περασμένη εβδομάδα με αποδέκτες κυβερνητικά στελέχη και κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους, ήταν όσο πιο σαφές μπορούσε και μένει πλέον να διευκρινιστεί τι ήταν αυτό που οδήγησε την Υπηρεσία να ενημερώσει με επείγον έγγραφό της υπουργούς και στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου.

    «Οι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν είναι ασφαλείς», αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΥΠ, με το οποίο καλούνται οι εν λόγω αξιωματούχοι να αποφεύγουν τη χρήση των συγκεκριμένων εφαρμογών στις επικοινωνίες τους και ει δυνατόν να τις αντικαταστήσουν με άλλη λιγότερο δημοφιλή εφαρμογή.

    Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προειδοποιεί τα στελέχη της κυβέρνησης ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους, καθώς και η ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς και αδιάβλητες, και γι’ αυτό τον λόγο τούς ζητεί να μη χρησιμοποιούν τις εν λόγω εφαρμογές για ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου.

    Σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή», η εναλλακτική εφαρμογή που η ΕΥΠ υποδεικνύει ως καταλληλότερη και κυρίως ασφαλή, χρησιμοποιείται ήδη εδώ και έναν χρόνο από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ελβετίας. Στις αρχές του έτους, μάλιστα, εκπρόσωπος του στρατεύματος είχε συσχετίσει, σε δημόσια δήλωσή του ,την πρωτοβουλία για απαγόρευση χρήσης όλων των υπόλοιπων εφαρμογών με θέματα ασφάλειας δεδομένων.

    Πρόσφατα, σε βίντεο που είχε «ανεβάσει» στο Tik Tok, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε περιγράψει συνοπτικά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται πριν από κάθε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάνοντας ειδική αναφορά στην υποχρέωση των υπουργών να αφήνουν έξω από την αίθουσα του Μεγάρου Μαξίμου τα κινητά τους τηλέφωνα, μέσα σε ειδικές θήκες.

    @kyriakosmitsotakis_Explainer: Υπουργικό Συμβούλιο

    ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

    Διαβάστε επίσης:

    Η «Νέα Αριστερά», ο Τσίπρας σε νέες περιπέτειες και ο Κασσελάκης που θα κερδίσει στις ευρωεκλογές

    Νάσος Ηλιόπουλος: Δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα

    Κώστας Σκρέκας: Έρχονται νέα κίνητρα για εξωστρεφή βιομηχανία και μεταποίηση



    ΣΧΟΛΙΑ