• Πολιτική

    Έχω και διαμερίσματα, έχω και σπίτια. Αλλά θα κάνω και εγώ τον τρελό όπως τόσοι άλλοι


    ** Θέλω να κάνω μια πρόταση, γενικώς, στις κυρίες που αναζητούν στέγη. Έχω διαμερίσματα και καταστήματα, όλα στο κέντρο της Αθήνας, έχω οικόπεδα, έχω, έχω, έχω. Ταυτόχρονα είμαι ένας τρυφερός άνδρας, πολυταξιδεμένος, έμπειρος. Αν κάποια κυρία έχει υψηλά εισοδήματα και επιθυμεί να με αναλάβει, θα την νυμφευτώ ώστε να με κληρονομήσει. Όπως καταλάβατε, μόλις είδα το επαυξημένο ΕΝΦΙΑ. Πού θα τα βρω αγαπητοί υπουργοί όλα αυτά τα χρήματα; Δεν έχω σύνταξη, δεν είχα ποτέ μισθό, ζούσα και ζω από τα οικογενειακά ακίνητα. Εκεί καταντήσαμε. Θα αναγκαστώ να βάλω την κουλούρα, εγώ, ο ορκισμένος εργένης, προκειμένου να πληρώσω φόρο. Ο Σύριζα ανατρέπει τα πάντα, ακόμα και αυτό.

    *Βεβαίως υπάρχει και η άλλη λύση. Να κάνω κι εγώ τον τρελό. Να μην πληρώσω ΕΝΦΙΑ και να μην ξανακάνω ποτέ δήλωση εισοδήματος. Δεν θα είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Όλο και περισσότεροι αρνούνται να πληρώσουν αυτά τα παράλογα χαράτσια που παραπέμπουν στην τουρκοκρατία. Λάθος, λάθος, στην τουρκοκρατία ο φόρος ήταν παρακράτηση από την παραγωγή και όχι ένα ποσό καθορισμένο με αυθαίρετο τρόπο.

    *Θέλετε να μάθετε πόσοι σταμάτησαν να πληρώνουν φόρους; Τον Ιούλιο καταγράφηκαν 125.000 νέοι οφειλέτες. Θα χαθώ μέσα στο πλήθος. Με 125.000 νέους οφειλέτες, ένας ακόμα τι πειράζει; Δεν θα ρίξω εγώ την Ελλάδα στο γκρεμό, ήδη πέφτει, απλά βρήκα ένα κλαράκι να πιαστώ εγώ και να σωθώ. Εν τω μεταξύ τα απλήρωτα χρέη έφτασαν τα 90 δισεκατομμύρια. Και μέχρι τα Χριστούγεννα θα μαζευτούν άλλα 5 δισεκατομμύρια. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Προβλέπεται να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων και των υποχρεώσεων. Τους επόμενους μήνες έρχονται οι δύο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος, οι τέσσερις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης οι επιχειρήσεις εκτός από τον ΦΠΑ πρέπει να πληρώσουν και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ. Το κράτος θα περιμένει μάταια.

    *Τώρα σοβαρολογώ. Αν κάποια γοητευτική κυρία με θέλει για σύζυγο, θα προχωρήσω μαζί της πολύ σοβαρά. Εκείνη θα βάλει το ρευστό, εγώ τα ακίνητα. Εκείνη θα είναι πιστή και αφοσιωμένη, εγώ θα φλερτάρω με τη μια και την άλλη. Νομίζω ότι είμαι πολύ δίκαιος και λογικός. Όχι;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/pos-akefali-ispania-vazi-ta-gialia-stin-atolmi-ellada-tou-tsipra/71896

     

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/kiriakos-mitsotakis-ta-megala-lathi-tou-archigou/71899

     



    ΣΧΟΛΙΑ