• Πολιτική

    Δραγασάκης: Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά

    • NewsRoom
    Γιάννης Δραγασάκης

    Γιάννης Δραγασάκης


    «Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά», έγραψε ο Γιάννης Δραγασάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, υποδηλώνοντας ότι οδεύει και αυτός προς την έξοδο από το κόμμα, παρά το γεγονός ότι ζητά πρωτοβουλίες «εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

    «Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να μην απαντήσει ποτέ στη επιστολή μου. Ούτε αυτή έφτασε, θεσμικά, στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας & της Κεντρικής Επιτροπής, όπως είχα ζητήσει από τη γραμματεία του κόμματος.

    Πρόκειται για νέα αντιδημοκρατικά ήθη & αλαζονικές συμπεριφορές που με κάνουν να πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του & αυτές είναι βαθιά διχαστικές & τραυματικές. Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη τυπικά δημοκρατικά, αλλά πορεύεται ουσιαστικά αντιδημοκρατικά.

    Η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για κάθε δημοκρατικό πολίτη, καθώς φαίνεται να αγνοεί βασικές αρχές της δημοκρατίας & του νομικού πολιτισμού.

    Η αποχώρηση μου από τη συνεδρίαση της ΚΕ, μαζί με πολλά άλλα μέλη, ήταν επιβεβλημένη πράξη αξιοπρέπειας. Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα της Αριστεράς.

    Εκείνο πάντως που έγινε σαφές το διήμερο αυτό είναι ότι η «νέα ελπίδα» που με αγωνία επιζητούν η κοινωνία & η χώρα μπορεί να αναγεννηθεί μόνο μέσα από την ανασύνταξη & ανασύνθεση του ευρύτερου αριστερού & προοδευτικού χώρου.

    Στη φάση που είμαστε, αυτό απαιτεί αυτενέργεια, συλλογικές πρωτοβουλίες & συντονισμένες δράσεις μέσα κι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ & κυρίως μέσα στην κοινωνία», σημειώνει ο κ. Δραγασάκης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κασσελάκης: Κανένας λόγος πια για δημοψήφισμα – Να επιστραφούν οι έδρες από Τσακαλώτο-Πέρκα-Κούλογλου

    Ομάδα Αχτσιόγλου: Βαθιά προσβλητική και διχαστική η παρουσία Κασσελάκη στην ΚΕ

    ΣΥΡΙΖΑ: Με δύο βουλευτές λιγότερους το κόμμα – Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας Τσακαλώτος – Πέρκα



    ΣΧΟΛΙΑ