• Πολιτική

    Δούρου: Σταθήκαμε όρθιοι παρά την «εργαλειοποίηση» δύο εθνικών τραγωδιών


    Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής στάθηκε όρθιος υπό το βάρος της «εργαλειοποίησης» δύο εθνικών τραγωδιών, δήλωσε η απερχόμενη περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μετά την ήττα της στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

    Η κ. Δούρου στάθηκε στο γεγονός ότι η απλή αναλογική, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε αυτές τις κάλπες, απαιτεί συνθέσεις και συνεννόηση.

    Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου η ο συνδυασμός Δύναμη Ζωής, του οποίου ηγείται η κ. Δούρου αποσπά 20 από τις 101 έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο. Ο συνδυασμός του Γιώργου Πατούλη, που εξελέγη περιφερειάρχης, έχει 38 έδρες.

    Η κ. Δούρου ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τον κ. Πατούλη για να τον συγχαρεί και να προγραμματίσει συνάντηση της επόμενες ημέρες. Διευκρίνισε πως δεν θέλει να περιμένει την τυπική «αλλαγή φρουράς» την 1η Σεπτεμβρίου.

    Στην πλατεία Συντάγματος, όπου ήταν η κ. Δούρου, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την συνεχάρη για τις επιδόσεις της. Τόνισε πως στην πολιτική, όπως και στην ζωή, πρέπει να γνωρίζεις να κερδίζεις και να χάνεις.



    ΣΧΟΛΙΑ