• Πολιτική

    Δωρεάν self tests για 900.000 εργαζόμενους αυτή την εβδομάδα

    • NewsRoom


    Σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας με την βοήθεια των self tests δείχνει η κυβέρνηση.

    Μετά την επιτυχή έναρξη του μέτρου του αυτοελέγχου στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου, η κυβέρνηση σχεδιάζει να διαθέσει αυτή την εβδομάδα δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους.

    «Καθώς παραλαμβάνουμε περισσότερα τεστ, αυτή την εβδομάδα θα διαθέσουμε μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως, για παράδειγμα στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη Δικαιοσύνη» είπε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

    Η ίδια εξήγησε πως το νόημα της συγκεκριμένης παρέμβασης δημόσιας υγείας είναι «η έγκαιρη ανίχνευση και απομόνωση των ολιγοσυμπτωματικών και ασυμπτωματικών», ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης.

    Τα επιδημιολογικά συμπεράσματα θα συνεχίσουν να εξάγονται από τον ΕΟΔΥ στη βάση των θετικών επιβεβαιωτικών κρουσμάτων που θα καταγράφονται διακριτά στην ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

    Για τα self test στα σχολεία η κ. Πελώνη είπε πως «το γεγονός ότι παραλήφθηκαν περισσότερα από 380.000 τεστ μέσα σε τρεις ημέρες και έγιναν 250.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις του πληθυσμού εκπαιδευτικών και μαθητών δείχνει την σημαντική ανταπόκρισή τους σε αυτό το μέτρο. Συνολικά 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί- που βρέθηκαν θετικοί με την χρήση των self test, έμειναν σήμερα στο σπίτι τους και δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού. Και η πρώτη εφαρμογή του χαρακτηρίζεται από μεγάλη επιτυχία».

    Διαβάστε ακόμη:

    Πελώνη: Εκλογικό δικαίωμα για τους Έλληνες του εξωτερικού χωρίς κανέναν περιορισμό

    Μητσοτάκης: Επέκταση του self test σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery



    ΣΧΟΛΙΑ