• Διεθνής πολιτική

    Δολοφόνησαν εν ψυχρώ δημοσιογράφο μέσα στο σπίτι του!

    • NewsRoom


    Σάλο έχει προκαλέσει η στυγερή δολοφονία του 27χρονου Σλοβάκου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, ο οποίος δολοφονήθηκε μαζί με τη σύντροφό του στην πόλη Βέλκα Μάτσα.

    Ο δημοσιογράφος του Aktuality.sk ερευνούσε φορολογικές απάτες επιχειρηματιών που συνδέονται με το κυβερνών κόμμα της χώρας του και δολοφονήθηκε σπίτι του, όπως μετέδωσε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Dennik N, επικαλούμενος το υπουργείο Εσωτερικών. Το τελευταίο δημοσίευμα του Κούτσιακ στο Aktuality.sk στις 9 Φεβρουαρίου αφορούσε τις υποψίες για φορολογική απάτη σε σχέση με πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων στην Μπρατισλάβα.

    Το υπουργείο Εσωτερικών και η αστυνομία δεν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει την είδηση αυτή. Η αστυνομία αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.

    Υπάρχουν “βάσιμες υποψίες” ότι η δολοφονία του συνδέεται με την έρευνά του, ανακοίνωσε ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Axel Springer.

    Η υπόθεση αυτή γύρω από το συγκρότημα διαμερισμάτων προκάλεσε διαμαρτυρίες πέρυσι με αίτημα την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ για τις επιχειρηματικές του συναλλαγές με τον κτηματομεσίτη Λάντισλαβ Μπάστερνακ, για τον οποίο διεξάγεται έρευνα για πιθανή φορολογική απάτη. Και οι δύο αρνήθηκαν οποιαδήποτε ενοχή.

    “Αν το έγκλημα αυτό συνιστά μια προσπάθεια να αποτραπεί ένας ανεξάρτητος εκδότης όπως ο Ringier Axel Springer Slovakia να αποκαλύψει οποιεσδήποτε παραβάσεις, θα το χρησιμοποιήσουμε ως ευκαιρία να είμαστε ακόμη πιο ευσυνείδητοι και συνεπείς στην εκπλήρωση της δημοσιογραφικής μας αποστολής”, δήλωσε ο Axel Springer σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με τους Ringier AG, Ringier Axel Springer Slovakia και Ringier Axel Springer Media AG.

    Ο όμιλος καταλήγει στην ανακοίνωσή του λέγοντας ότι θα υποστηρίξει τις σλοβακικές αρχές στις προσπάθειές τους να αναγνωρίσουν τους δολοφόνους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρώτη η Κίνα στα δικαιώματα νέων τεχνολογιών και ευρεσιτεχνιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Πετρούπολη – Βρέθηκε νεκρό βρέφος σε κάδο απορριμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ