• Top Stories

    Δείτε καρέ-καρέ την επιχείρηση της Ειδομένης (εικόνες από ελικόπτερο)

    • NewsRoom


    Στη δημοσιότητα δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. βίντεο από το ελικόπτερο που επέβλεπε την επιχείρηση εκκένωσης του προσφυγικού καταυλισμού της Ειδομένης.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης δεν επετράπη η πρόσβαση σε ξένους δημοσιογράφους και άλλα μέσα ενημέρωσης πλην της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Δημοσιογράφοι ξένων μέσων έφθασαν στο σημείο ακόμα και να μεταμφιεστούν σε πρόσφυγες προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποιο πλάνο από την εκκένωση της Ειδομένης.

    Μάλιστα ο ανταποκριτής της Bild στην Ειδομένη Paul Ronzheimer, o oποίος κατάφερε να παραμείνει στον καταυλισμό παρά την απαγόρευση στους δημοσιογράφους, απομακρύνθηκε από την ελληνική αστυνομία όπως και ο ίδιος ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο τwitter του.  «Οι Έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν αν θα με οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα. Εδώ πραγματικά δεν λειτουργεί τίποτα», ήταν το σχόλιό του και λίγο αργότερα έγραψε: «Οι Έλληνες αποφάσισαν τώρα. Θέλουν να με οδηγήσουν μακριά από το στρατόπεδο, αλλά να μην με οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα».

    Ερωτηθείς για ποιο λόγο απαγορεύτηκε η πρόσβαση δημοσιογράφων στο χώρο, ο επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος  Κυρίτσης εξήγησε  ότι για τις  πρώτες ώρες της επιχείρησης, η αστυνομία θεώρησε προτιμότερο να μην υπάρχουν τηλεοπτικά συνεργία στο χώρο ενώ αρνήθηκε ότι πρόκειται για κυβερνητική γραμμή.

    Λίγη ώρα αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα το  βίντεο από το ελικόπτερο που κατέγραφε από ψηλά την επιχείρηση στην Ειδομένη.

    Εν τω μεταξύ τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν σε παλιά βιομηχανική εγκατάσταση στη Σίνδο και στο Δερβένι, όπου γίνεται ο διαχωρισμός τους με βάση την υπηκοότητα. Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει από την Ειδομένη για τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία με περισσότερους από 1.110 ανθρώπους.

    Δείτε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/omala-i-ekkenosi-tis-idomenis-anigi-epitelous-i-sidirodromiki-grammi/47695

     



    ΣΧΟΛΙΑ