• Πολιτική

    Δυσαρεστημένος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μπουτάρης, για την υποψηφιότητα Νοτοπούλου (video)

    • NewsRoom
    Γιάννης Μπουτάρης

    Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης


    Την δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για το «άδειασμα» του δημοτικού συνδυασμού του από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κυβερνών κόμμα προτίμησε να κατεβάσει ως υποψήφια για τον Δήμο την Κατερίνα Νοτοπούλου, αγνοώντας το κάλεσμα του για συμμαχία.

    Κατά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο δήμαρχο, Νίκο Ταχιάο, που έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στις «κομματικές υποψηφιότητες», ενώ έστρεψε τα βέλη του κατά του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη. «Οι κομματικοί υποψήφιοι εμένα με στεναχωρούν. Ο πρωθυπουργός είπε κάποια στιγμή να ηγηθώ ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου προκειμένου να μην αλλάξει χέρια ο δήμος. Εκείνο που μετράει πρώτα για μένα είναι, ότι εμείς σαν “Πρωτοβουλία” δεν ανεχόμαστε κομματικές υποψηφιότητες», ανέφερε ο απερχόμενος δήμαρχος.

    «Έγινε ένα λάθος, δεν ξέρω αν είναι λάθος ή εσκεμμένο, ένα μέλος της νομαρχιακής είπε ότι ο Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη και όχι Πρωτοβουλία. Αυτό είναι λάθος. Μπουτάρης και Πρωτοβουλία είναι το ίδιο πράγμα. Ή στηρίζετε Πρωτοβουλία ή αντίο» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Πάνου Σκουρλέτη.

    Αναφορικά με τον Νίκο Ταχιάο, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι «έδειξε τις προθέσεις του για έναν καλό προεκλογικό αγώνα χωρίς χτυπήματα κάτω από την κοιλιά. Βλέπει τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό».

    Από την πλευρά του, ο κ. Ταχιάος δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί δεν θα καταστρέψει το έργο του κ. Μπουτάρη. «Στην Ελλάδα κάνουμε μεγάλο λάθος όταν έρχεται ο επόμενος, να κατεδαφίζει τον προηγούμενο ως πρόσωπο και έργο. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση σε μένα», σημείωσε, λέγοντας ωστόσο ότι κάθε δήμαρχος βάζει διαφορετικό χρώμα στην πόλη.

    Νωρίτερα ο κ. Μπουτάρης είχε συνάντηση με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη συγκρότηση ενός κοινού προοδευτικού μετώπου, με προοπτική νίκης στις ερχόμενες εκλογές.

    Ερωτηθείς για την κ. Νοτοπούλου, ο κ. Ταχιάος επανέλαβε ότι δεν την γνωρίζει. «Δεν ξέρω την κ. Νοτοπούλου, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω άποψη. Είναι ένα πρόσωπο νέο. Εγώ μπορώ να απαντήσω για μένα. Δεν προέκυψα out of the blue στην πόλη. Μπορεί κανείς να μιλήσει για μένα θετικά ή αρνητικά, είμαι έτοιμος να απάντήσω στα πάντα», ανέφερε με νόημα.



    ΣΧΟΛΙΑ