• Πολιτική

    Δυσαρέσκεια ΥΠΕΞ με την αποκάλυψη Νίμιτς πως η Ελλάδα δεν θέτει θέμα ταυτότητας των Σκοπιανών

    • NewsRoom
    μαθιου νιμιτς

    Ο αντιπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την διαφορά του ονόματος της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς


    Την αντίδραση του Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας προκάλεσε η δήλωση από τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει μέχρι σήμερα κανένα ζήτημα για την ταυτότητα των Σκοπιανών.

    Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ, ο οποίος εμφανίστηκε αμετακίνητος στο θέμα της ταυτότητας και της γλώσσας λέγοντας χαρακτηριστικά «κανείς δεν μπορεί να στερήσει στους πολίτες της χώρας μου το δικαίωμα να είναι Μακεδόνες και να μιλούν τη μακεδονική γλώσσα».

    Ο κ. Νίμιτς είχε αναφέρει, ερωτηθείς αν εκτός από το όνομα οι προτάσεις του περιλαμβάνουν και αλλαγή ταυτότητας, πως «μέχρι στιγμής δεν έχει ακούσει κάτι από την ελληνική κυβέρνηση που να αρνείται την ταυτότητα των ανθρώπων στη Μακεδονία».

    Οι κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι με την δήλωση Νίμιτς, η οποία έρχεται λίγες μέρες πριν από το συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό. Σχολιάζοντας της δηλώσεις Νίμιτς ανέφεραν:  «Εμείς έχουμε διατυπώσει σαφώς την άποψή μας. Δεν ερμηνεύουμε τον κ.Νίμιτς, ούτε αυτός να μας ερμηνεύει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοτζιάς: Το Σκοπιανό θα έχει λυθεί μέχρι τον Ιούνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκαλεί ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ: «Μόνο οι Έλληνες δεν μας αναγνωρίζουν ως Μακεδονικό λαό»



    ΣΧΟΛΙΑ