ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για την Ελλάδα, οι επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές, τονίζουν διπλωματικές πηγές με αφορμή την έναρξη του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου.
Στις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν θεσμοθετηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις, στις οποίες συμμετέχουν αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με επικεφαλής, από την Ελλάδα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών και από την Τουρκία, τον υφυπουργό Εξωτερικών.
Η τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2020, στην Άγκυρα, ανάμεσα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ. Οι συνομιλίες εστιάστηκαν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
Διαβάστε επίσης:
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.