• Πολιτική

    Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν – Η Ελλάδα δεν προκαλεί ούτε απειλεί κανέναν

    • NewsRoom
    Το κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών


    «Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν», αναφέρουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τις νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν. Υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες».

    Τονίζουν ακόμη ότι «στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το “ανερχόμενο προφίλ” της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο. Είναι το “ανερχόμενο προφίλ” μιας χώρας που ακολουθεί και εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο, αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρή».

    «Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

    Διαβάστε επίσης:

    Ερντογάν: Αποκλείει το ενδεχόμενο να στηρίξει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ



    ΣΧΟΛΙΑ