• Πολιτική

    Δύο προσαγωγές για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη

    • NewsRoom

    Μπουτάρης Γιάννης


    Δύο προσαγωγές για την υπόθεση της χθεσινής επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη πραγματοποίησε η αστυνομία στην Θεσσαλονίκη.

    Έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών, υλικού βίντεο και φωτογραφιών η ΕΛ.ΑΣ. έχει μία σαφή εικόνα για τα πρόσωπα των δραστών και ως εκ τούτου σύντομα αναμένονται συλλήψεις.

    Τα δύο άτομα που προσήχθησαν αυτή την ώρα εξετάζονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα συλληφθούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.

    Την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση εξέφρασαν εκρπόσωποι του πολιτικού κόσμου.

    Από τις Κορυσχάδες Ευρυτανίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την 74η επέτειο από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, σημείωσε ότι «χθες ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Μπουτάρης -που έχει ανοιχτό πνεύμα και έχει βοηθήσει εξαιρετικά έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να μετασχηματιστεί μαζί με τον αγώνα του λαού της σε μια ανοιχτή πόλη στην κοινωνία στα νέα και σύγχρονα διακυβεύματα- υπέστη μία φασιστική επίθεση. Πρέπει να καταδικάσουμε όλοι αυτή τη φρικτή επίθεση που δέχτηκε στην τελετή ακριβώς τιμής για τη γενοκτονία του Πόντου. Σε μια ιερή στιγμή» όπως είπε.

    Παράλληλα αναφερόμενος σε παρόμοια περιστατικά τόνισε ότι «ο αντιφασισμός θα πρέπει να εκδηλώνεται κάθε μέρα όπου εκδηλώνεται ο φασισμός με διάφορες αιτίες» όπως τόνισε σημειώνοντας τη διαχρονικότητα παρόμοιων επιθέσεων αναφερόμενος σε «φαινόμενα της φασιστικής βίας που κάθε μέρα εκδηλώνονται σε βάρος του διαφορετικού, σε βάρος του ανοιχτού, σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας» όπως τόνισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δηλώσεις Μπουτάρη για επίθεση: «Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα»



    ΣΧΟΛΙΑ