• Πολιτική

    Δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ: «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών λέει η πλειοψηφία των πολιτών

    • NewsRoom


    Δημοσκόπηση ενόψει του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών της γείτονος τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Το ερώτημα στο δημοψήφισμα, που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι «Είστε υπέρ της ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;». Στη δημοσκόπηση, το 41,5% των ερωτηθέντων απαντούν «ναι», ενώ το 35,1% διαφωνούν.

    Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες- συγκεκριμένα το 66,4%- δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, ενώ το 19,8% εκφράζουν την πρόθεση να το μποϊκοτάρουν.

    Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των Αλβανών, το 88%, είναι υπέρ της συμφωνίας, όπως είναι και το 49,2% των νέων.

    Ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος, το 80,4% τάσσεται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το 79,9% υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

    Μόλις το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι γνωρίζουν το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την επίλυση του ονοματολογικού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜIA της ΠΓΔΜ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΓΔΜ: Στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζάεφ: 6 εκατ. δηνάρια στην Ελλάδα για τις καταστροφικές πυρκαγιές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκίνησαν και επίσημα οι προ-ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ στο NATO



    ΣΧΟΛΙΑ