• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Διπλό “καμπανάκι” στην κυβέρνηση για τις καταστροφές

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης


    Διαφορά της τάξης των 15,5 μονάδων (19 με κατανομή των αναποφάσιστων) καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να κινείται κοντά στα εκλογικά ποσοστά του, στο 12%.

    Σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του, ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι υπάρχει μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, περίπου 6 στους 10 πολίτες (58%).

    Την ίδια ώρα, μόλις το 17% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο κ.Κασσελάκης εμφανίσθηκε προ ολίγων μηνών στην πολιτική ζωή, το 27% θεωρεί ότι αυτό αποτελεί μειονέκτημα, ενώ το 46% απαντά ότι ουσιαστικά δεν τους κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

    Και η ίδια η δημοτικότητα του κ. Κασσελάκη όμως, φτάνει στο 28% -όπως και του Νίκου Ανδρουλάκη- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί το προβάδισμα με ποσοστό 43%.

    Δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται με 39% ο κ. Κουτσούμπας, ενώ μια ανάσα πίσω από τους κ.κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Ωστόσο, καμπανάκι και για την κυβέρνηση αποτελούν δύο ευρήματα της δημοσκόπησης, αφού στην ερώτηση αν θεωρούν ότι στις 100 πρώτες μέρες της η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση θετικά απαντά το 40%, ενώ ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση απαντά το 51%. Όμως, και στην κυβερνητική αντίδραση στις καταστροφές, το 54% απαντά ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση και το 39% απαντά ότι η κυβέρνηση αντέδρασε στη σωστή κατεύθυνση.

    Η ανάδειξη του κ.Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα ως προς τα ποσοστά των κομμάτων. Έτσι, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 17% έναντι 32,5% της ΝΔ (διαφορά 15,5 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ στο σενάριο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ- στο σενάριο αυτό η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα φτάνει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες.

    Πιο ειδικά, στην εκτίμηση ψήφου με κατανομή των αναποφάσιστων, τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση η καθαρή πρόθεση ψήφου):

    ΝΔ: 38% (32,5%)

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 19% (17%)

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 12% (10,5%)

    ΚΚΕ: 9% (7,5%)

    Ελληνική Λύση: 6% (5%)

    Σπαρτιάτες: 4% (3,5%)

    Νίκη: 3% (2,5%)

    Πλεύση Ελευθερίας: 3% (2,5%)

    Διαβάστε επίσης:
    Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη για αύξηση των φορολογικών συντελεστών

    Έρευνα ΕΛΙΑΜΕΠ για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ

    Κασσελάκης: «Βεβαίως και είμαι αριστερός – Θέλω νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ»



    ΣΧΟΛΙΑ