• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Marc: Στο 12,5% το προβάδισμα της ΝΔ, ενισχύεται το ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom
    δημοσκόπηση


    Προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το πρώτο μέρος της μηνιαίας δημοσκόπησης της Marc, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.  Στη δημοσκόπηση της Marc του περασμένου Οκτωβρίου η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων ήταν στο 12,8%.Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 2,9%, κάτω από το όριο για την είσοδο στη Βουλή.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τους πολίτες είναι η πανδημία, με ποσοστό 77,6% ενώ ακολουθεί η ακρίβεια με ποσοστό  60,7%.

    Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα rapid test στους ανεμβολίαστους, είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ το 40,5% έχει αντίθετη άποψη. Το 56,5% των ερωτηθέντων ωστόσο εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.

    Για το αν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμό ή rapid test για την είσοδο στις εκκλησίες, το 74% απάντησε θετικά, σε αντίθεση με το 23,1% που συμφωνεί με τα τωρινά μέτρα.

    Στην εσωκομματική μάχη του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες, ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί προβάδισμα στο ποιον επιθυμούν για αρχηγό του κόμματος οι περισσότεροι ψηφοφόροι του, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως θα νικήσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Ειδικότερα, μεταξύ αυτών που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές.

    Τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 83,9%, ακολουθεί με  76,6%  ο Ανδρέας Λοβέρδος, με 59,1% ο Παύλος Γερουλάνος, με 52,3% ο Παύλος Χρηστίδης, με 53,4% ο Χάρης Καστανίδης και τελευταίος με 52,3% ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Στην προτίμιση προέδρου, το 31,6% επιλέγει τον Ανδρέα Λοβέρδο, το 26,1% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 24,3% τον Γιώργο Παπανδρέου. Το 5% επιλέγει τον Χάρη Κατστανίδη, το 3,8% τον Παύλο Χρηστίδη, ενώ το 3,2% τον Παύλο Γερουλάνο.

    Στα πιθανά δίπολα του δεύτερου γύρου, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 54,6% του Γιώργου Παπανδρέου που συγκεντρώνει 35,1%. Ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται και με τους δύο, αν βρεθεί αντίπαλός τους, με 60,2% έναντι 33,8% με αντίπαλο τον Παπανδρέου και με 47,6% έναντι 43,5% με αντίπαλο τον Λοβέρδο.

    Στο ερώτημα με ποιον πρόεδρο το ΚΙΝΑΛ θα αυξήσει την επιρροή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 34,1%, ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί με 26,5% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,9%.

    Για την παράσταση νίκης, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 34,2% σε όσους δηλώνουν πως θα ψηφίσουν στις εκλογές, έναντι 31,2% του Ανδρέα Λοβέρδου και 20,4% του Νίκου Ανδρουλάκη.



    ΣΧΟΛΙΑ