• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Kapa Research: Διανύουμε ακόμη βαθειά κρίση λένε οι 6 στους 10 Έλληνες

    • NewsRoom


    Απογοήτευση επικρατεί στους Έλληνες ως προς το ζήτημα της κρίσης, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό του «Έθνους».

    Ειδικότερα, το 59% των Ελλήνων θεωρεί πως βρισκόμαστε ακόμη σε βαθειά οικονομική κρίση ενώ μόλις το 15% απαντά ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και ένα 19% «βλέπει» μικρή βελτίωση.

    Όσον αφορά στο πώς θα είναι η κατάσταση σε βάθος πενταετίας ένα ποσοστό της τάξης του 63% προβλέπει ότι η κατάσταση η δική του και του νοικοκυριού του ή θα παραμείνει ίδια (31%) ή θα χειροτερέψει (32%).

    Σχετικά με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή με 153 συνολικά ψήφους, το 63% των ερωτηθέντων απαντά ότι την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά και μόλις το 36%  εκφράζει μια διαφορετική άποψη.

    Όσον αφορά, τέλος, την πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η δημοσκόπηση δίνει ποσοστό 24,3% στη Νέα Δημοκρατία, 20,2% στον ΣΥΡΙΖΑ, 8,1% στη Χρυσή Αυγή, 5,5% στο Κίνημα Αλλαγής, 5% στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, 2,9% στην Ελληνική Λύση, 2,4% στην Ένωση Κεντρώων, 2,1% στο Ποτάμι, 2% στους ΑΝΕΛ, 1,4 στη Λαϊκή Ενότητα και 1,2% στην Πλεύση Ελευθερίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αρης Φλώρος: “Ερχεται” νέα ποινική δίωξη για τον επιχειρηματία – Ποιες καταθέσεις τον “καίνε”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβάδισμα 20 μονάδων στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σάμυ Βερσάνο (Union Optic): Γιατί η «Ferrari» των οπτικών επέλεξε την Ελλάδα για την ανάπτυξή της στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ