• Πολιτική

    Δημοσκόπηση για ΣΥΡΙΖΑ: Τι ποσοστά παίρνουν Αχτσιόγλου-Κασσελάκης

    • NewsRoom
    Έφη Αχτσιόγλου -Στέφανος Κασσελάκης, υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

    Έφη Αχτσιόγλου – Στέφανος Κασσελάκης, Υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ


    Άνετη επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προβλέπει δημοσκόπηση της Real Poll η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του militaire.gr.

    Η έρευνα διενεργήθηκε σε 1.535 άτομα τα οποία εκδήλωσαν πρόθεση συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Η συλλογή των στοιχείων πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20-21 Σεπτεμβρίου, πριν από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο ψευδοκράτος με τον όρο «κρατίδιο».

    Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, το 53, 7% θέλει πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη και το 38,4% την Έφη Αχτσιόγλου.

    Στο ερώτημα ποιος μπορεί να ανανεώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το 62,7% πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης και το 27,9% η Έφη Αχτσιόγλου.

    Στο ερώτημα ποιος από τους δύο υποψηφίους μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 57,8 % έναντι 35,1% της Έφης Αχτσιόγλου.

    Στο ερώτημα ποιος μπορεί να ξανακάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαφορά είναι και εδώ μεγάλη υπέρ του Κασσελάκη, καθώς το 62% τον εμπιστεύεται, έναντι 27,4% που εμπιστεύεται την Έφη Αχτσιόγλου

    Η εκλογική επιρροή του Στέφανου Κασσελάκη εκτιμάται από 55,4% έως 61,7% και της Έφης Αχτσιόγλου από 37,3% έως 43,5%.

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση Μητσοτάκη με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ – «Άριστο επίπεδο συνεργασίας»

    Κυβερνητικές πηγές: Το πλαίσιο ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης έχει συγκεκριμένο ορόσημο, την 7η Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

    Κασσελάκης: Πατάω στα βήματα του Ανδρέα Παπανδρέου και του Τσίπρα – Μαθήματα πατριωτισμού όχι σε μένα



    ΣΧΟΛΙΑ