• Πολιτική

    Δημοσκόπηση-χαστούκι για τον Ζάεφ: Δύσκολο το «ναι» στο δημοψήφισμα

    • NewsRoom
    Ζόραν Ζάεφ

    Ζόραν Ζάεφ


    Δημοσκόπηση-χαστούκι για τον Ζόραν Ζάεφ, καθώς η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε την ΠΓΔΜ δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών και απορρίπτει την αλλαγή ονομασίας της χώρας.

    Από την έρευνα που έγινε από την εταιρεία Vision και μεταδίδει το πρακτορείο mkd.mk, από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου, τηλεφωνικά, σε 1.200 άτομα, προέκυψε ότι το 54,1% των πολιτών δεν υποστηρίζουν τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος. Υπέρ τάσσεται το 45,9%.

    Αναλύοντας το αποτέλεσμα σύμφωνα με την ανθρωπογεωγραφία της ΠΓΔΜ, στο ερώτημα αν συμφωνούν ή όχι με τη συμφωνία των Πρεσπών, το 74,5% των Σκοπιανών απαντά αρνητικά και μόλις το 25,5% θετικά. Από την άλλη, οι Αλβανοί που συμμετείχαν στην έρευνα (το 25% από τους 1.200 ερωτηθέντες) θεωρούν τη συμφωνία των Πρεσπών καλή σε ποσοστό 94,7%.

    Στο ερώτημα αν θέλουν να γίνει η χώρα τους μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με νέο όνομα, το 52,1% δηλώνει «όχι» και το 47,9% «ναι». Και εδώ το ποσοστό αλλάζει ανάλογα με την εθνικότητα. Οι Σκοπιανοί απαντούν αρνητικά σε ποσοστό 71,7% και 28,3% θετικά, ενώ οι Αλβανοί είναι κατά 94,7% υπέρ της ένταξης σε ΝΑΤΟ και ΕΕ με άλλο όνομα. Στο ίδιο ερώτημα, άλλες εθνικότητες απαντούν αρνητικά σε ποσοστό 55,5% και θετικά σε ποσοστό 44,5%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Οπισθοχώρηση» Ζάεφ για τους Έλληνες επιχειρηματίες: Δεν έχουν καταγραφεί μαρτυρίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο α λα Τσίπρα ανέβασε ο Ζάεφ στο Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ