• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 17,4 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Προβάδισμα 17,4 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της τηλεόρασης του  Open.

    Συγκεκριμένα, το ποσοστό της ΝΔ στα έγκυρα φτάνει το 40%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 22,6% του Κινήματος Αλλαγής στο 5,9%, του ΚΚΕ στο 5,5%, της Ελληνικής Λύσης στο 3,8% και του ΜέΡΑ 25 στο 2,2%.

    Στην πρόθεση ψήφου, η μέτρηση της Alco διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37,1% ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΚΙΝΑΛ 5,5%, ΚΚΕ 5,1%, Ελληνική Λύση 3,1% και ΜέΡΑ 25 στο 2,0%.

    Στην πλειοψηφία τους (87%) οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

    Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 40% έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένα από τους δύο» απαντά το 25%.

    Το 75% δηλώνει ικανοποιημένο από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό. Υψηλά ποσοστά και για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια (67%) και τον υφυπουργό Πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά (64%), ενώ  η εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα παραμένει στο 79%, το οποίο θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

    Την ίδια ώρα το 82% θεωρεί πολύ ή αρκετά επιτυχημένους στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας και το 60% θεωρεί ότι ο ρυθμός άρσης των περιοριστικών μέτρων είναι ο σωστός.

    Μόλις ένας στους τέσσερις θεωρεί ότι η χώρα κινείται πολύ γρήγορα με την άρση των μέτρων και ένας στους δέκα ότι κινούμαστε πολύ αργά.

    Για τα σχολεία η πλειοψηφία (60%) θεωρεί ότι έπρεπε να γίνουν μόνο οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ το 29% θωρεί ότι σωστά ανοίγουν. Το 73% θεωρεί ότι τα δημοτικά δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου.

    Η πλειοψηφία, τέλος, θεωρεί μη επαρκή τα μέτρα στήριξης στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ