• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Οι μεγάλοι ευνοημένοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι

    • NewsRoom


    Οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τα Νέα. Η εν λόγω έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 30 Μαΐου με 2 Ιουνίου. Σε αυτή καταγράφεται η μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την επόμενη αξιολόγηση, ιδίως στο πεδίο των εργασιακών αλλαγών. Σημειώνεται ότι η επόμενη αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί για το Φθινόπωρο.

    Βάσει της δημοσκόπησης, το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 61% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και δεν θεωρούν ικανή την παρούσα κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να βγάλει την χώρα από την κρίση, το 80% των πολιτών απαντά αρνητικά, το 11% απαντά θετικά ενώ ένα ποσοστό 9% αρνείται να απαντήσει.

    Στην ερώτηση τι είναι πιο σημαντικό για την οικονομία το 70% των πολιτών απαντά το τέλος της λιτότητας, το 17% η βιωσιμότητα του χρέους, ενώ ένα 9% δεν παίρνει θέση.

    Η επόμενη αξιολόγηση του φθινοπώρου είναι εκείνη που τρομάζει τους πολίτες ειδικά στο θέμα των εργασιακών, ενώ σε ό,τι αφορά στα μέτρα που λαμβάνονται οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 38% πως οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ακολουθούν οι συνταξιούχοι με ποσοστό 27%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με 19% και τέλος οι δημόσιοι υπάλληλοι με ποσοστό 6%.

    Τέλος, το 84% των πολιτών θεωρούν ότι οι ομαδικές απολύσεις θα καθηλώσουν αντί να ωθήσουν την ελληνική οικονομία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/kivernisi-ametanoiti-nea-nikterini-tropologia-85-selidon-gia-proslipsis/53439

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/sto-nima-tha-krithi-dimopsifisma-tou-vrexit/53438



    ΣΧΟΛΙΑ