• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης [γραφήματα]

    • NewsRoom

    Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης


    Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha, καταγράφονται οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης αλλά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών και τις συσπειρώσεις των κομμάτων.

    Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10%, ο Κωστής Χατζηδάκης 8%, Χρυσοχοϊδης 6%, Κικίλιας 4%, Κεραμέως 3% και την οκτάδα συμπληρώνει ο Μάκης Βορίδης με το 2% των αυθόρμητων απαντήσεων.

    06
    08
    07

    Αναφορικά με τη δημοτικότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη και στο ερώτημα «έχετε θετική ή αρνητική άποψη για κάθε πολιτικό αρχηγό», το 62% δήλωσε άρνηση για τον κ. Κασσελάκη, με το 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και μόλις το 18% να λέει ότι έχει θετική γνώμη για εκείνον.

    Οι θετικές γνώμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον γ.γ. ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα βρίσκονται στο 40%.

    05

    Σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία βρίκεται στο 72% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 62% με τις μεγαλύτερες διαρροές να καταγράφονται προς το ΠΑΣΟΚ (6%) και το ΚΚΕ (5%)

    Σε ότι αφορά την ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης, τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται μια μικρή βελτίωση καθώς το 27% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο (έναντι 25% τον Νοέμβριο), το 30% λίγο (19% τον Νοέμβριο) και καθόλου δηλώνει το 41% έναντι 52% τον Νοέμβριο του 2023.



    ΣΧΟΛΙΑ