• Πολιτική

    Δημόσιοι υπάλληλοι: Μητσοτάκη έτρεμαν, απ’ το ΣΥΡΙΖΑ τους ήρθαν οι απολύσεις!


    «Ο Μητσοτάκης θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους». «Ο Μητσοτάκης θέλει λιγότερο Δημόσιο». Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι η προϋπηρεσία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι παλαιότερες δηλώσεις του υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Πού να το περίμεναν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι τις απολύσεις θα τις βρουν από… τον ΣΥΡΙΖΑ!

    Όπως αναφέρει σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος», ο υπουργός Παιδείας έχει υπογράψει ήδη τις πέντε πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών-φαντασμάτων (τέσσερις δάσκαλοι και ένας καθηγητής πανεπιστημίου). Μεταξύ αυτών, ένας καθηγητής πανεπιστημίου στην Πάτρα τον οποίο κατήγγειλαν οι φοιτητές του, αφού όπως αποκαλύφθηκε έλειπε συστηματικά, αλλά και ένας δάσκαλος που είχε οκτώ χρόνια να πατήσει στο σχολείο όπου «εργαζόταν»!

    Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες απολύσεις αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, που εμφανίζονται να λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους, μολονότι δεν πατούν το πόδι τους στις υπηρεσίες τους.

    Πρόκειται για τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ενώ φυσικά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Νίκο Φίλη ή οποιονδήποτε πολιτικό που προβαίνει σε ενέργειες για την ελάφρυνση του Δημοσίου από τα «βαρίδια» τα οποία πληρώνει από την τσέπη του ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος, δεν μπορεί να μείνει και ασχολίαστο το γεγονός ότι από απόλυτος προστάτης των απανταχού δημοσίων υπαλλήλων, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μετατρέπεται σε… τιμωρό των «κακών» δημοσίων υπαλλήλων, αλλάζοντας για μία ακόμα φορά θέση σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες (όπως έκανε άλλωστε και με την «κατάργηση» του ΕΝΦΙΑ, την «προστασία» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και με τόσες άλλες υποσχέσεις).

    Με άλλα λόγια, η ίδια η κυβέρνηση αναλαμβάνει ουσιαστικά τον ρόλο του «κακού» που παλιότερα απέδιδε στον Κυριάκο Μητσοτάκη – σαν να παραδέχεται πως οι εξαγγελίες της ήταν εκτός πραγματικότητας και ότι πράγματι, υπάρχουν αργόμισθοι στο Δημόσιο που πρέπει να πάνε στα… σπίτια τους, για το καλό όλων μας…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παππάς: Ναι πήγα με το δικηγόρο των Panama Papers στη Βενεζουέλα! Για να προμηθευτούμε προϊόντα σούπερ μάρκετ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα πρόσωπα της νέας γενιάς για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ