• Πολιτική

    Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επιστράτευση γιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

    • NewsRoom
    Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επίταξη γιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία


    Με υπογραφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η απόφαση για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις τρεις περιφέρεις που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    Ύστερα από ημέρες συζητήσεων και αναμονής δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ για την  επίταξη υπηρεσιών γιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία.

    Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το οποίο υπογράφει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  εξουσιοδοτείται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα  «όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός».

    Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται η «ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, δεδομένου ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η πληρότητα κλινών COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από COVID-19».



    ΣΧΟΛΙΑ