• Πολιτική

    Δικηγόροι Κ. Φρουζή: Ακόμα και σήμερα δεν έχει κληθεί για να μάθει την κατηγορία εναντίον του

    • NewsRoom


    Την καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας του πελάτη τους καταγγέλλουν  οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή, μετά τις αλλεπάλληλες διαρροές κομματιών της δικογραφίας από την υπόθεση Novartis, την ώρα, όπως επισημαίνουν, που ο ίδιος να έχει λάβει γνώση της.

    Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους, οι συνήγοροι του πρώην αντιπροέδρου της Novartis αναφέρουν τα εξής:

    «Πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της λεγομένης «υπόθεσης NOVARTIS», ο εντολεύς μας Κωνσταντίνος Φρουζής δεν έχει ακόμη κληθεί, προκειμένου να λάβει γνώση της εις βάρος του κατηγορίας.

    Στο διάστημα αυτό, κατά παράβαση θεμελιωδών δικαιϊκών αρχών, έχει διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημαντικό μέρος της δικογραφίας, σχετιζόμενο, κυρίως, με τις καταθέσεις των φερομένων ως «προστατευομένων» μαρτύρων, γεγονός που έχει επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Φρουζή καθώς και στην οικογενειακή και επαγγελματική σφαίρα του, δεδομένου ότι το τεκμήριο αθωότητας, στην περίπτωσή του, έχει προκλητικά καταπατηθεί.

    Το ελάχιστο που θα ανέμενε κανείς, στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου, είναι η τήρηση των κανόνων των σχετικών με το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας και τη μυστικότητα της διαδικασίας.

    Ο εντολεύς μας, πατέρας δύο παιδιών των οποίων έχει την αποκλειστική φροντίδα, μόνιμης και γνωστής από ετών διεύθυνσης και επαγγελματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στον οποίο, σημειωτέον, έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη Χώρα, χωρίς ουδέποτε να έχει κληθεί από οποιαδήποτε Αρχή και στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας σχετικής με την ουσία της υπόθεσης, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητεί την άμεση γνώση της εις βάρος του κατηγορίας και της δικογραφίας, προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως αυτά προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Νόμο.

    Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2018

    Οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή

    Θεόδωρος Σπ. Παναγόπουλος

    Μιχάλης Γ. Φαράντος»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Φρουζής στο mononews.gr για Novartis: «Δεν έχω φύγει στο εξωτερικό – Είναι σκευωρία και θα καταρρεύσει»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Φρουζής: Τι δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Ελλάς για την ανάμιξη του ονόματός του στη δικογραφία



    ΣΧΟΛΙΑ