• Πολιτική

    Διεθνή ΜΜΕ: Η Τουρκία βομβάρδισε Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία

    • NewsRoom


    Την είδηση πως ο Τουρκικός στρατός βομβάρδισε Αμερικανούς στρατιώτες στο έδαφος της Συρίας μεταδίδουν διεθνή Μέσα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Neewsweek, που επικαλείται πηγές από τους Ιρακινούς Κούρδους αλλά αξιωματούχο του Πενταγώνου, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν αμερικανικά στρατεύματα, κατά την εισβολή τους στο έδαφος της Συρίας και την επιχείρηση εναντίον των Κούρδων, πιθανώς κατά λάθος.

    Ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα έπρεπε να γνωρίζουν τις θέσεις των ΗΠΑ. Ο αξιωματούχος δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των στρατιωτικών που ήταν παρόντες, αλλά δήλωσε ότι ήταν «μικροί αριθμοί κάτω από το όριο λόχου», δηλαδή κάπου μεταξύ 15 και 100 στρατευμάτων.

    Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου ανέφερε πως ο βομβαρδισμός ήταν τόσο βαρύς που το αμερικανικό προσωπικό απομακρύνθηκε μετά την επίθεση.

    Από την πλευρά του πάντως το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έσπευσε να διαψεύσει πως έπληξε αμερικανικό φυλάκιο, κατά λάθος. Όπως υποστηρίζει είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πριν συμβεί ο βομβαρδισμός.

    «Δεν επλήγη κανένα παρατηρητήριο των ΗΠΑ. Είχαν ληφθεί κάθε είδους μέτρα ώστε να μην κινδυνεύσει η αμερικανική βάση, πολύ πριν συμβεί ο βομβαρδισμός», σημείωσαν σε σχετικές δηλώσεις οι Τούρκοι αξιωματούχοι.



    ΣΧΟΛΙΑ