• Top Stories

    Die Zeit: Όλοι ενάντια στον Τσίπρα

    Ο Αλέξης Τσίπρας


    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Αθήνα, με τις αγροτικές κινητοποιήσεις να αποτελούν την σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Με τον τίτλο «Όλοι ενάντια στον Τσίπρα», η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, σχολιάζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι πραγματοποιούνται σε νευραλγικά σημεία της χώρας.

    zeit

    Σε 68 περιοχές της Ελλάδας οι αγρότες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, τονίζει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Με τα τρακτέρ τους να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους, όντας οργισμένοι με την κυβέρνηση των Αθηνών αλλά και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.»

    «Για τον πρωθυπουργό Τσίπρα , οι αγρότες είναι ένα από τους κλάδους που έχει να παλέψει. Όλοι διαδηλώνουν ενάντια στην μεταρρύθμιση που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για το συνταξιοδοτικό» καταλήγει το άρθρο.

    Eine Straßenblockade der griechischen Bauern in der Nähe von Athen

    Εκτός από της αγρότες, η κυβέρνηση των Αθηνών βρίσκεται αντιμέτωπη και με διπλό Grexit, αναφέρει το γερμανικό δίκτυο “news.de”. Με διπλό Grexit απειλείται η Ελλάδα γράφει το γερμανικό δίκτυο “news.de” που επισημαίνει ότι, η κυβέρνηση των Αθηνών δεν βρίσκεται μόνο αντιμέτωπη με τις κινητοποιήσεις πολλών κλάδων που διαμαρτύρονται ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη και με μία έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ αλλά και με πιθανή αποχώρησή της από την Σένγκεν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ