• Πολιτική

    Διαβεβαιώσεις ΕΡΤ σε Super League 2: Τρέχουν για να υπογράψουν πριν τις εκλογές

    • NewsRoom


    Την άμεση υπογραφή συμβολαίου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μέχρι την Τετάρτη,  4 ημέρες πριν τις εκλογές, απαιτούν οι ομάδες της Super League 2 από τον Νίκο Παππά, τον Γιώργο Βασιλειάδη και τη διοίκηση της ΕΡΤ.

    Η διοίκηση της Ένωσης της νέας κατηγορίας, η οποία προέκυψε μετά από απαίτηση της κυβέρνηση (σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, ήταν δική του ιδέα) με αντάλλαγμα σημαντική χρηματοδότηση μέσω τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την κρατική ΕΡΤ, συναντήθηκε με τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την υλοποίηση των υποσχέσεων του Γιώργου Βασιλειάδη. Η νέα συνάντηση κρίθηκε αναγκαία καθώς στις πρώτες επαφές έγινε αντιληπτό πως η ΕΡΤ δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα.

    Πλέον η Ένωση τρέχει προκειμένου να λάβει την απαραίτητη υπογραφή μέχρι την Τετάρτη, δεσμεύοντας με αυτό τον τρόπο και την επόμενη κυβέρνηση η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει άλλη μια οικονομική τρύπα στην δημόσια τηλεόραση.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης των ομάδων της Super League 2: 

    Το Δ.Σ. της Ένωσης κατά την έκτακτη γενική του συνέλευση και αφού έλαβε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων σχετικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ της Super League 2 στην ΕΡΤ Α.Ε, προχώρησε σε τροποποίηση – εναρμόνιση του καταστατικού της σύμφωνα με το Νόμο.

    Καλούμε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. Ιωάννη Δρόσο, όπως πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε μέχρι την Τετάρτη 3/7 να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, σύμφωνα με τα όσα διαλαμβάνονται στο από 10/8/2018 προσύμφωνο που υπέγραψε και δεσμεύτηκε η ΕΡΤ Α.Ε.



    ΣΧΟΛΙΑ