• Πολιτική

    Διατήρηση των εφάπαξ που καταβάλει το ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ

    Ο υπουργός Νότης Μηταράκης

    Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου


    Συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη είχε τις προηγούμενες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών, με αφορμή τις διάφορες δηλώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα για την ολοσχερή κατάργηση του θεσμού του εφάπαξ από 01/01/2021.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του ΤΑΥΦΕ, πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εξέθεσε στον υφυπουργό το έργο που επιτελείται στο Ταμείο, την πρόοδο που έχει συντελεστεί κατά τα τελευταία 5 χρόνια λειτουργίας του ως ΝΠΙΔ στο πλαίσιο της κοινωνικής αυτοδιαχείρισης, αφού το Ταμείο δεν είναι ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία αλλά συνιστά μη κερδοσκοπικό οργανισμό παροχής ζωτικών κοινωνικών υπηρεσιών στα μέλη του.

    Επίσης, τον ενημέρωσε για τις ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης παροχές, τις οποίες απολαμβάνουν κατά κανόνα τα ασφαλισμένα μέλη του αλλά και για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του, καθώς, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, λειτουργεί για το συμφέρον των μελών του και μόνο!

    Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ταμείου, ο υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σταθερά ανοδική πορεία του Ταμείου και δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε καμία παρέμβαση σε ό,τι αφορά το ΤΑΥΦΕ.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ αλλά κυρίως οι 25.000 ενεργοί ασφαλισμένοι του κλάδου του Φαρμάκου περιμένουν την ολοκλήρωση του διαλόγου στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, προκειμένου να έχουν την πλήρη εικόνα για το μέλλον του ασφαλιστικού τοπίου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ