Πολιτική

Διαψεύδει ο Κικίλιας: Τα νησιά δεν χωρίζονται σε λιγότερο ή περισσότερο «επικίνδυνα»

Βασίλης Κικίλιας


Ο υπουργός Υγείας έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διαχωρισμό των νησιών σε υγειονομικές ζώνες

«Φυσικά και δεν διαχωρίζουμε τα νησιά σε λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνα», ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον Alpha, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά της χώρας. «Όπως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι θα κάνουμε και το καλοκαίρι. Φυσικά και δεν υπάρχουν ζώνες επικίνδυνες, λιγότερο και περισσότερο».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι, σύμφωνα με την πλειοψηφία των ειδικών, αναμένεται να υπάρξει και δεύτερο κύμα επιδημίας μετά το καλοκαίρι. «Οι επιστήμονες μας λένε ότι θα υπάρχει δεύτερο κύμα. Την ένταση και το πώς θα έρθει στη χώρα μας, μένει να τα δούμε. Εμείς υποχρεούμαστε να ετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια. Τον Ιανουάριο προβλέψαμε τι έρχεται, γι’ αυτό το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον κόσμο για πάντα μέσα στο σπίτι του και την οικονομία στο φρένο

Σε ό, τι αφορά σε πιθανό ρίσκο από την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και υπογράμμισε ότι «ο πρώτος κύκλος προστασίας από τον κορονοϊό στέφθηκε με επιτυχία. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον κόσμο για πάντα μέσα στο σπίτι του και την οικονομία στο φρένο. Αυτή είναι η φυσιολογική ζωή. Η επιστροφή σε αυτήν γίνεται λελογισμένα και με κανόνες. Αυτή τη σχέση που έχουμε χτίσει με την κοινωνία, θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να τη δυναμώσουμε».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρέπει να μείνει μια παρακαταθήκη στο ΕΣΥ, μέσω συντονισμένων κινήσεων που γίνονται στην κατεύθυνση της ενίσχυσής του.


ΣΧΟΛΙΑ