• Πολιτική

    Διάγγελμα Τσίπρα μετά το (καθυστερημένο) τηλεφώνημα Ζάεφ

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια


    Διάγγελμα Τσίπρα αναμένεται αργότερα σήμερα, μετά το δεύτερο τηλεφώνημα Ζάεφ, με το οποίο αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ αναμένεται να καθυστερήσει λίγες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου. Η δικαιολογία που δίνεται για αυτή την καθυστέρηση από τις κυβερνητικές πηγές είναι η εμπλοκή του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς λόγω της διαφοράς ώρας με τις ΗΠΑ.

    Πάντως, στο πλαίσιο των κυβερνητικών χειρισμών για το θέμα, η καθυστέρηση βολεύει το Μέγαρο Μαξίμου, που θα πρέπει να εκτιμήσει τη θέση που του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο οποίος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου προεξόφλησε ότι οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται να εγκρίνουν την συμφωνία.

    Ο προγραμματισμός των επομένων ωρών προβλέπει ότι το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα θα γίνει νωρίς το απόγευμα, θα ακολουθήσει η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάνος Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή η συμφωνία στα Σκόπια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα – ΠΓΔΜ, τι θα πράξει ο Καμμένος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκοπιανό: Άλλη μία διαπραγματευτική… επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



    ΣΧΟΛΙΑ