• Big Story

    Πάνος Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή η συμφωνία στα Σκόπια

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει δεκτή η συμφωνία στην ΠΓΔΜ, εκτίμησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το χθεσινό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

    Επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συμφωνία, αν αυτή φτάσει στην ελληνική Βουλή, και έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας: «Όποιος σκέφτεται να αλλάξει θέση για το θέμα, να φύγει τώρα από το Κίνημα».

    Πάντως, διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να αποσύρει την στήριξή του προς την κυβέρνηση λέγοντας ότι επίκειται η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο, ώστε στις 21 Ιουνίου να ληφθεί η απόφαση για το χρέος και στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα να βγει από την εποχή των μνημονίων.

    Η συμφωνία αυτή δεν θα έχει ισχύ, εάν πρώτα δεν περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων, δεν περάσει από δημοψήφισμα και επανέλθει στη Βουλή των Σκοπίων με πλειοψηφία δύο τρίτων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε πως αφού γίνουν όλα αυτά, μετά θα έρθει στη ελληνική Βουλή.

    Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες να φτάσει η συμφωνία προς έγκριση στην ελληνική Βουλή.

    «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει η συμφωνία δεκτή από τα Σκόπια» είπε χαρακτηριστικά.

    Παρά την εκτίμησή του ότι όλη αυτή η μαραθώνια διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε αποτυχία, ο Πάνος Καμμένος εντόπισε και μια επιτυχία για την ελληνική πλευρά.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα έχει κερδίσει τη διεθνή κοινή γνώμη, καθώς δεν θα είναι αυτή που βάζει τα εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ και στην ένταξή της  στο ΝΑΤΟ.

    Ο Πάνος Καμμένος ανοίγοντας τη συνέντευξη ανακοίνωσε ότι η έως τώρα εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει συντονίστρια της διεξαγωγής των τριών εκλογικών αναμετρήσεων και της προεκλογικής προετοιμασίας των ΑΝΕΛ.

    Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Τουσουνίδης.

    Ποιον εννοούσε ο πρόεδρος;

    Σύμφωνα με εκτίμηση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος μίλησε στο Θέμα 104,6, ο Πάνος Καμμένος έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας φωτογραφίζοντας τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο, που έχει μιλήσει για σύνθετη ονομασία και ενδιάμεση συμφωνία.

    «Το Σκοπιανό είναι τεράστιο έγκλημα και στρατηγική ήττα η παραχώρηση του ονόματος, πόσω μάλλον της γλώσσας, θα είναι σαν έχουμε φάει 4-5 γκόλ από τα αποδυτήρια» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

    Όπως τόνισε «δεν μου έχει δείξει ένας τι θα κερδίσει η Ελλάδα από αυτή την εξίσωση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα – ΠΓΔΜ, τι θα πράξει ο Καμμένος

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δ. Καμμένος: Το Σκοπιανό είναι λόγος αποχώρησης από την κυβέρνηση

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: Έκτακτη συνάντηση με τον ΠτΔ για το Σκοπιανό



    ΣΧΟΛΙΑ