ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην οικία του πρέσβη της Χιλής στον Λυκαβηττό «χτύπησαν» το απόγευμα της Κυριακής μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν γρήγορα στα στενά της περιοχής. Στη συνέχεια έκαναν γνωστή την ενέργεια τους με ανακοίνωση που ανήρτησααν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Υπενθυμίζεται πως η χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σε αναβρασμό το τελευταίο διάστημα, με μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης της χώρας, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους 19 άτομα. Πρόκειται για την πιο σοβαρή κοινωνική κρίση των τελευταίων ετών, με τους πολίτες να ζητούν την παραίτηση του συντηρητικού προέδρου, Σεμπαστιάν Πινιέρα, και μεταρρυθμίσεις.
Ο Πινιέρα ζήτησε την Κυριακή τις παραιτήσεις όλων των μελών της κυβέρνησής του μετά τις νέες μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα που σημειώθηκαν το Σάββατο. Όπως εξήγησε θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στις «νέες απαιτήσεις» που προέκυψαν από την κοινωνική κρίση η οποία εκδηλώθηκε αυτόν τον μήνα, ενώ διαβεβαίωσε επίσης πως σκοπός του είναι να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέβαλε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, «εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Πιέζουν την G7 για αυστηρότερους δασμούς στις αγορές ρωσικού πετρελαίου από Ινδία και Κίνα
- Iδού η νέα BMW iX3
- Τραγωδία στην Ολυμπία Οδό: Δύο νεκροί από την σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην Κορίνθου – Πατρών – 70χρονη μπήκε στο αντίθετο ρεύμα
- Γεωργιάδης: Εντυπωσιακή ευχή το «και στα δικά μας» του Πολάκη για το Νεπάλ – Εκεί λιντσάρισαν αριστερή κυβέρνηση
