• Πολιτική

    Διαμαρτυρία Αυγενάκη για τα απαξιωτικά σχόλια της Ολλανδικής τηλεόρασης για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Αυγενάκης

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης


    Την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσαν τα απαξιωτικά σχόλια των παρουσιαστών της Ολλανδικής Τηλεόρασης που μετέδιδαν τον αγώνα για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ του Άγιαξ και του ΠΑΟΚ.

    Κατά την περιγραφή του αγώνα, οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι, θέλοντας να σχολιάσουν το γεγονός πως αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν στις εξέδρες χωρίς μπλούζα, φέρεται να ανέφεραν μεταξύ άλλων  πως  «η ελληνική οικονομία πάει τόσο άσχημα και γι’ αυτό κάποιοι δεν έχουν ρούχα να φορέσουν»!

    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πληροφορήθηκε τα απαξιωτικά σχόλια της ολλανδικής τηλεόρασης στη μετάδοση του αγώνα Αγιαξ – ΠΑΟΚ, και ζήτησε από την UEFA να μεταφέρει την ενόχληση από την ελληνική πλευρά και να μεριμνήσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για την ανασκευή τους.

    Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε να προκριθεί στα play off του Champions League, γνωρίζοντας την ήττα από την ομάδα του Άγιαξ (3-2), έχοντας ωστόσο πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Άγγλου διαιτητή Γκρεγκ Πόουσον.



    ΣΧΟΛΙΑ