• Πολιτική

    Διαμαντοπούλου: Δεν είπα ότι προσβλέπω σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ – Ούτε να το διανοηθώ…

    • NewsRoom
    Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν είπα ότι προσβλέπω σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ – Ούτε να το διανοηθώ…

    Άννα Διαμαντοπούλου


    Την παρατήρηση που έκανε πρόσφατα, σε συνέντευξή της, ότι «η αύξηση της δύναμης του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) δίνει προοπτική διακυβέρνησης και στον ΣΥΡΙΖΑ», κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει την Πέμπτη, η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και πρώην Επίτροπος.

    Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε στον ραδιόφωνο του «Σκάϊ» και τόνισε κατ’ αρχάς ότι είναι άλλο η παρατήρηση μιας εξέλιξης και άλλο σε τι προσβλέπει η ίδια.

    Η πρώην υπουργός εξήγησε ότι η άνοδος του ΚΙΝΑΛ δημιουργεί νέα δεδομένα που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα, όσο η ΝΔ παρέμενε κυρίαρχη και ο ΣΥΡΙΖΑ υποαπέδιδε δημοσκοπικά.

    Μίλησε για «αθροίσματα» που πρέπει να εξεταστούν, καθώς το μείζον, όπως τόνισε, είναι η κυβερνητική σταθερότητα της χώρας, εν μέσω μιας ιστορικής ευκαιρίας για μεταρρυθμίσεις και μετασχηματισμό χάρη στα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης.

    «Ανεβαίνοντας το ΚΙΝΑΛ, δημιουργούνται αθροίσματα που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Είναι άλλο να έχεις ένα κόμμα του 6% και άλλο ένα του 18%. Δεν είπα ότι προσβλέπω σε αυτή τη συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ). Δεν θέλω να το διανοηθώ. Ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του, είναι ελεεινός, είναι ανιστόρητος», ξεκαθάρισε η κ. Διαμαντοπούλου.

    Παράλληλα, όμως, πήρε αποστάσεις από τη συστηματική επίκληση του «πολακισμού» στον δημόσιο λόγο, κυρίως από τη ΝΔ, στη σκιά των νέων απίστευτων δηλώσεων του γνωστού και μη εξαιρετέου Παύλου Πολάκη περί κρατικοποιήσεων τραπεζών, σχολής «ημέτερων» δικαστών κ.λπ. ώστε η Δεύτερη Φορά Αριστερά να είναι «αλλιώς».

    «Δεν θέλω να σχολιάσω τι λέει αυτός ο άνθρωπος. Τα οποία δυστυχώς τα λένε και άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει όμως να δούμε πού θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ με το συνέδριό του», είπε η πρώην υπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλης Κικίλιας: Η τουριστική περίοδος ξεκινάει την 1η Μαρτίου

    Σκρέκας: Οι επιδοτήσεις εμφανίζονται και αναδρομικά στους λογαριασμούς ρεύματος



    ΣΧΟΛΙΑ