• Πολιτική

    Διαγωνισμό για νέες μόνιμες προσλήψεις στους δήμους προαναγγέλλει ο Σκουρλέτης

    • NewsRoom
    Σκουρλέτης

    Πάνος Σκουρλέτης


    Τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για μόνιμες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης σε εκπροσώπους των εργαζομένων στην καθαριότητα από τον Δήμο Πειραιά, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα, ο νέος διαγωνισμός αφορά αιτήματα που κρίθηκαν εκπρόθεσμα και δεν συμπεριλήφθηκαν στον αρχικό διαγωνισμό των 8.845 θέσεων.

    Σημειώνεται ότι με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, τον περασμένο Ιούνιο, οι δήμοι και τα νομικά πρόσωπα αυτών είχαν περιθώριο έως τις 31 Ιουλίου να δηλώσουν στις οικείες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τις σχετικές ανάγκες τους σε μόνιμο προσωπικό. Υπήρξαν όμως περιπτώσεις δήμων που καθυστέρησαν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, παρά τη μακρά σιωπηρή παράταση που δόθηκε.

    Έγιναν δεκτά τα αιτήματα συνολικά 271 δήμων με την προϋπόθεση να διεξαχθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, ώστε να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων πριν παρέλθει η 31η Μαρτίου 2018, που είναι το ανώτερο χρονικό όριο απασχόλησης των υφιστάμενων συμβασιούχων στην καθαριότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκουρλέτης: Εάν δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία, θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκουρλέτης για πλειστηριασμούς: Βάζουμε όρια και κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση

     



    ΣΧΟΛΙΑ