• Πολιτική

    Δέσμευση Μητσοτάκη ότι θα λυθεί το πρόβλημα των απορριμάτων μέσα στη τετραετία

    • NewsRoom


    Εξοργιστική χαρακτήρισε την κατάσταση αναφορικά με τη συγκομιδή σκουπιδιών στη χώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με δηλώσεις του από την επίσκεψή του στη μονάδα επεξεργασίας αστικών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης.

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως μέσα στη τετραετία το πρόβλημα αυτό θα έχει λυθεί και παράλληλα επεσήμανε την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει σε αυτό το ζήτημα από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στο Ελευθεροχώρι.

    Ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη όπου ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της μονάδας αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του έργου, υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι δέσμευση της κυβέρνησης για ένα πρόβλημα που της κληροδοτήθηκε από το παρελθόν αλλά που πρέπει να λυθεί με όρους μέλλοντος, με την αξιοποίηση της καλύτερης δυνατής τεχνολογίας αλλά και με τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προχωρούν αυτού του είδους τα έργα».

    Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίσκεψη του στη μονάδα συγκομιδής αστικών αποβλήτων στα Ιωάννινα

    Όσον αφορά το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα των σκουπιδιών ανέφερε χαρακτηριστικά «όσοι όψιμα ανακάλυψαν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία τους καλώ να αναλογιστούν την κατάσταση που παρέδωσαν την χώρα αναφορικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών».

    Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τους αρμόδιους για την εξαιρετική δουλειά και απευθυνόμενος στην περιφερειάρχη Ιονίων, Ρόδη Κράτσα, που βρισκόταν εκεί ότι αποτελεί και ένα μέτρο σύγκρισης για την Κέρκυρα.

    Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο περιφερειάρχης κινήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά, και έλυσε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αντίθετα στην Κέρκυρα υπήρξε αδράνεια με τη γνωστή συνέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και στην Αττική, και δείχνει ότι γενικότερα οι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν όπως έπρεπε.

    Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ίδια σύσκεψη σημείωσε ότι είναι ένα πρότυπο έργο και το μόνο που βραβεύθηκε από την ΕΕ. Σημείωσε ότι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου υπάρχουν από το ΕΣΠΑ 930 εκατ. ευρώ που είναι συμβολαιοποιημένα για παρόμοια έργα και πρέπει μέχρι το 2021 να συμβολαιοποιηθούν για να μην χαθούν. Το συγκεκριμένο στο Ελευθεροχώρι δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί.

    Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στην δήλωσή του σημείωσε ότι το έργο δείχνει ότι έχει αλλάξει μία σελίδα στην διαχείριση των απορριμμάτων και επίσης δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί μέσω των ΣΔΙΤ και σε άλλους τομείς.



    ΣΧΟΛΙΑ