• Πολιτική

    Δένδιας σε υπουργό Άμυνας του Ισραήλ: Ύψιστη προτεραιότητα η προστασία των αμάχων

    • NewsRoom


    Με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, επικοινώνησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Σε ανάρτησή του στο Χ ο κ. Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας “στο Ισραήλ για τις επιθέσεις που δέχθηκε, ιδίως εναντίον αμάχων και παιδιών”.

    “Για την Ελλάδα η προστασία των αμάχων, όπου και αν βρίσκονται, παραμένει ύψιστη προτεραιότητα” υπογράμμισε.

    “Στο ίδιο πλαίσιο”, συνέχισε ο κ. Δένδιας, “είχα επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατζ, στον οποίο μετέφερα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τα θύματα και ευχήθηκα ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”.

    Απόλυτος αποκλεισμός Γάζας

    Σημειώνεται ότι το Ισραήλ κλιμακώνει τα μέτρα του κατά της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, επιβάλλοντας στον θύλακα “πλήρη πολιορκία” στο πλαίσιο της οποίας θα απαγορεύονται οι εισαγωγές τροφίμων και καυσίμων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γκαλάντ.

    “Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα”, ανέφερε ο Γκαλάντ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του. “Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα”, υπογράμμισε, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο της μάχης του Ισραήλ εναντίον “αποκτηνωμένων ανθρώπων”.

    Περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν μέσα στη φτώχεια στη Λωρίδα της Γάζας, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία το Ισραήλ έχει επιβάλει αυστηρό αποκλεισμό από το 2007.

    Διαβάστε επίσης:

    «Γαλάζια» επιστράτευση για το 13+3 στις εκλογές – Πού θα δοθεί μεγάλη μάχη τη δεύτερη Κυριακή

    Αχιλλέας Μπέος: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις κατά Κασσελάκη

    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Το εντυπωσιακό στατιστικό για τους δημάρχους της Αθηναϊκής Ριβιέρας

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ