• Πολιτική

  Δένδιας: Προσπάθεια μας να διευρύνουμε το αποτύπωμα μας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας

  • NewsRoom
  Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εθνικής Άμυνας

  Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εθνικής Άμυνας


  «Η ελληνική προσπάθεια είναι να είμαστε πάντα παρόντες σε αυτές τις συζητήσεις, να έχουμε άποψη και να διευρύνουμε το αποτύπωμά μας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας.

  Η Κοινή Ευρωπαϊκή Άμυνα είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, αν λάβουμε μάλιστα υπόψη την πάγια θέση και της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον κάθε μορφής αναθεωρητισμού», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Τολέδο.

  Παράλληλα αναφέρθηκε στη θεματολογία της συνόδου.

  Όπως είπε, θα συζητήσουνε:

  – Για την Ουκρανία και τα Δυτικά Βαλκάνια, «κάτι επίσης πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, δεδομένου ότι έχουμε παρουσία τόσο στο Κόσοβο όσο και στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην επιχείρηση “Αλθαία”»,

  – Για τις προκλήσεις στο περιβάλλον ασφαλείας που πηγάζουν από την Αφρική. «Θα συζητήσουμε για τον Νίγηρα» σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι είχε επισκεφτεί τον Νίγηρα και γνωρίζει τον Πρόεδρο Μπαζούμ, που τώρα είναι κρατούμενος. Επίσης για τη Μοζαμβίκη, όπου υπάρχει ελληνική στρατιωτική παρουσία, όπως και ελληνική κοινότητα.

  Διαβάστε επίσης:

  Κρεμλίνο: Η συντριβή του αεροσκάφους που επέβαινε ο Πριγκόζιν μπορεί να προκλήθηκε σκόπιμα

  «Το νησί του βασιλιά»: Μια εμπειρία για φιλότεχνους και λάτρεις της καλής ζωής

  Τζόρτζια Μελόνι: Βάζει πλαφόν στα αεροπορικά εισιτήρια – Αντιδράσεις από τις εταιρείες του κλάδου  ΣΧΟΛΙΑ