• Πολιτική

    Δένδιας κατά Τσίπρα για το σχολιασμό της προκλητικής δήλωσης Τσαβούσογλου

    • NewsRoom
    Δένδιας

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών


    Με έντονα κριτικό ύφος σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επί των νέων προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα.

    O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στη φράση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών πως «μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά», ως προς τον διάλογο για τα μέτρα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών που είχαν ξεκινήσει από την εποχή των Παπανδρέου-Τζεμ. Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο,  παραποιώντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ανέφερε πως ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που είναι υπερβολικά πατριώτης»!

    «Πώς να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο; Οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα…», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας.

    Σχολιάζοντας την αμφιλεγόμενη ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την επίκληση δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών από τον πρώην πρωθυπουργό.

    «Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του», επισημαίνει ο κ. Δένδιας. «Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα».



    ΣΧΟΛΙΑ