ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είναι πιο παρούσες στην περιοχή, ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του πριν από τη συνάντησή τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για παράδειγμα, το σχήμα συνεργασίας 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ +ΗΠΑ) έχει τεράστια σημασία για την Ελλάδα και επισήμανε πως θα ήθελε να συζητήσουν για την ενίσχυσή του.
Επίσης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις στη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες και ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να καταλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν πρέπει να αφεθεί κανένα έδαφος στις ρεβιζιονιστικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να αλλάξουν αυτή τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες.
Σημειώνεται πως ξεκινώντας τη δήλωσή του, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας ιστορική, ενώ παράλληλα είπε πως ήταν εντυπωσιακή η χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ για το θάνατο του Γάλλου στρατιώτη στο Λίβανο
- ADNOC: Η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερη αβεβαιότητα για τα Στενά του Ορμούζ
- Ιράν: Βουλευτής προειδοποιεί για νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά της χώρας του
- Βουλγαρία: Ο φιλορώσος πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας προηγείται στις εκλογές, σύμφωνα με τα exit polls
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.