• Πολιτική

    «Δεν υπάρχουν δύο σενάρια για τις συντάξεις» υποστηρίζει ο Τσακαλώτος

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Αρκετά αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ενώ επιχείρησε να αντικρούσει το ότι υπάρχουν δύο σενάρια για τις συντάξεις στο προσχέδιο προϋπολογισμού υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν δύο σενάρια.

    «Δεν υπάρχουν δύο σενάρια, δεν έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης» υποστήριξε ο υπουργός. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, το ένα αφορά την περίπτωση που η κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα «και το έχουμε σαν μέτρο σύγκρισης».

    Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δούλεψε σκληρά για να πείσει τους εταίρους για τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων, επαναλαμβάνοντας πως το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό. Ανέφερε, δε, ότι ψήφισε το μέτρο, γιατί από το 2017 επέμενε γι’ αυτό το ΔΝΤ, σημειώνοντας πως «το Ταμείο μας εκβίασε και τελικά δεν μπήκε στο πρόγραμμα».

    «Μπορούμε να καταφέρουμε να μην μειωθούν οι συντάξεις και να προωθήσουμε μέρος των αντιμέτρων μέχρι το 2023» συμπλήρωσε. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος: «Δεν μπορούν από τη στιγμή που έχουμε 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα να μας πουν όχι, δεν είναι λογική η μη περικοπή των συντάξεων».

    Από την άλλη, επισήμανε, «το ΔΝΤ δεν μπορεί να πει μπράβο καλά κάνατε, αλλά βέβαια έχει γίνει μία σύγκλιση».

    Σε ερώτηση για τις εκλογές, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «ο χρόνος είναι με το μέρος μας», σχολιάζοντας πως το αφήγημα της ΝΔ καταρρίπτεται μέρα με τη μέρα. Η ανάπτυξη το 2019 θα είναι καλύτερη από το 2018, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

    Σε ερώτημα εάν δεν ήταν εκλογική χρονιά, αν θα κατατίθετο ο ίδιος προϋπολογισμός, ο υπουργός είπε πως «εμείς είμαστε αξιόπιστοι», ό,τι κάνουμε το έχουμε ανακοινώσει, υπάρχει τεράστια διαφάνεια. Να μας κρίνουν με αυτή τη διαφάνεια, σημείωσε.

    Σχετικά με τις αναταράξεις στην Ιταλία, τόνισε πως οι αγορές είναι δύσκολες τον τελευταίο καιρό και πως θα βγούμε στις αγορές, «όλα είναι σχεδιασμένα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κεραυνοί» Νίκου Φίλη: «Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι ιδιοτελών συμφερόντων»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανελέητος πόλεμος ΝΔ-Μαξίμου στον απόηχο των αποκαλύψεων των πρακτικών από τα Σκόπια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαλβίνι κατά Γιούνκερ: Δεν μιλάω με άτομα που πίνουν και μας παραλληλίζουν με την Ελλάδα!



    ΣΧΟΛΙΑ