Πολιτική

Δ. Λιάκος: Μάλλον, δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους ούτε το 2019

  • NewsRoom
Λιάκος

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


Σε μία παραδοχή που θα «ταράξει» το Μαξίμου προχώρησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος λέγοντας πως το 2019 δεν θα υπάρχουν κατά πως φαίνεται επαρκή δημοσιονομικά περιθώρια ώστε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές.

Συγκεκριμένα μιλώντας σε συνέδριο για τη φορολογία, ο κ. Λιάκος σημείωσε ότι οι ελαφρύνσεις των φορολογικών βαρών θα μετατεθούν για την διετία 2020-21, όταν η κυβέρνηση εκτιμά πως θα έχει περιθώριο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υποστήριξε πάντως ότι η μείωση φόρων δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας για την προσέλκυση επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η Δικαιοσύνη, το τραπεζικό σύστημα και άλλα.

Στις κατατάξεις της Παγκόσμιας Τράπεζας πάντως η Ελλάδα συγκαταλέγεται επί χρόνους στους ουραγούς λόγων των καθυστερήσεων στην απονομή Δικαιοσύνης ενώ οι τράπεζες φέρουν ακόμα μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την τέταρτη αξιολόγηση, είπε πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν έως τις 21 Ιουνίου, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προαπαιτούμενα που δεν θα έχουν κλείσει οριστικά έως το τέλος του Μνημονίου, τον Αύγουστο.

Το ζητούμενο, υποστήριξε, είναι να επιδείξουμε στους θεσμούς ικανοποιητική πρόοδο, παραδείγματος χάρη την μετεγκατάσταση υπηρεσιών από το παλιό αεροδρόμιο.

Ένα άλλο προαπαιτούμενο που αναμένεται να μείνει σε εκκρεμότητα, είπε ο κ. Λιάκος, είναι το θέμα των νέων γενικών διευθυντών της κυβέρνησης. «Αυτό δεν θα κλείσει, αλλά πρέπει να υπάρξει πρόοδος», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Βόμβα» από το ΔΝΤ: 10 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους θα πληρώσουμε οι Έλληνες έως το 2023

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χαστούκι» ΔΝΤ στην κυβέρνηση: Μειώνει στο 2% την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2018

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυβέρνηση: «Κανένας λόγος ανησυχίας» για την έκθεση του ΔΝΤ


ΣΧΟΛΙΑ